Groninger

Groninger

Brouwerij Groninger is opgericht in 2015. Het team bestaat uit zes heren en één dame. Waaronder onze brouwers, Marco Attema, Sander Jochems en de brouwmeester, Jan Thijs Sijbring. Deze laatste benadert bier op een wetenschappelijke manier, kent de historie van bier en de origine van recepten. Binnen Groninger noemen ze hem De Bierprofessor. Nadat ze jarenlang samen hebben gebrouwen bij het Biergilde Groningen besloten ze hun hobby uit te breiden door zelf een brouwerij te starten.

In het team van brouwerij Groningen is ook een boer van de partij, Hero Havenga de Poel is mede eigenaar van akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen. Daar komt hun spelt, hop én vlierbloesem vandaan.

De wolf staat symbool voor Brouwerij Groninger. Een krachtig, sociaal dier met sterk ontwikkelde zintuigen en altijd bezig om nieuwe terreinen te verkennen.

Al hun bieren worden eerst bedacht, (door)ontwikkeld en op kleine schaal gebrouwen in Groningen. Vervolgens maken onze brouwers gebruik van ketels van een huurbrouwerij (Admiraals Bierbrouwerij) om onze bieren op grotere schaal te maken en in de markt te kunnen zetten.

Groninger - Spelt Pale Ale

Groninger - Spelt Pale Ale

2,85

Bierbrouwerij Brouwerij Groninger Bierstijl Pale Ale Inh.....

Groninger - Traditional Bock

Groninger - Traditional Bock

2,85

Bierbrouwerij Brouwerij Groninger Bierstijl Bok Inhoud .....

Groninger - Zwaar Blond

Groninger - Zwaar Blond

2,85

Bierbrouwerij Brouwerij Groninger Bierstijl Blond Inhoud.....

Facebook